برای استفاده از همه امکانات سایت باید جاوا اسکریپت مرورگر خود را فعال کنید.

هدف؛ تسخیر بازارهای شرق آسیا

جام جم آنلاین: اگر فقط کره‌ای‌ها و ژاپنی‌ها را مبنا بگذاریم، هجوم آنان به فوتبال باشگاهی اروپا و ایجاد درآمد از این طریق برای دو طرف قرارداد (باشگاه و بازیکن) و چرخه تجاری شرق آسیا از اواسط دهه 70 آغاز و از همان زمان قانونمند شد.

یکی از سردمداران آن ماجرا «چابوم کئون» و اگر بخواهیم صحیح‌تر بگوییم، «بوم کئون ‌چا» بود که از کره جنوبی به بوندس لیگا رفت و با آن قد بلند و ضربات سر محکم و شوت‌های سنگین 98 گل در این لیگ زد که رکوردی دست نیافتنی برای آسیایی‌ها در یکی از مطرح‌ترین لیگ‌های جهان بوده است.

اروپایی‌ها از آن پس باور کردند که جذب شرق آسیایی‌ها و در صدرشان کره‌ای‌ها و ژاپنی‌ها، دو طرفه برای آنها سود دارد.

یکی این که با پرداخت ارقامی بسیار کمتر برای این بازیکنان در قیاس با گران‌ترهای اروپا و آمریکای جنوبی از مهارت‌های فنی آنان برخوردار می‌شوند و دوم این که به سبب شدت علاقه و موج هجوم شرق آسیایی‌ها به لیگ‌های محل بازی هموطنان‌شان صاحب بهترین بازارهای بین‌المللی برای کسب درآمدهای تازه می‌شوند.

وسعت یافتن وسایل ارتباط جمعی و بیشتر شدن شبکه‌های اطلاع‌رسانی در دو دهه اخیر، راه‌های تجارت فوق را برای باشگاه‌های اروپایی فزونی بخشیده است و در این راه دوطرفه پرسود، در اختیار داشتن بازیکنان شرق آسیایی مثل شونسوکه ناکامورا و شینجی کاگاوا که هر دو ژاپنی‌اند، یک نعمت محسوب می‌شود.

تحقیق‌ها نشان می‌دهد هر هفته که ناکامورای سی‌وپنج ساله برای سلتیک اسکاتلند و پیش از آن رجینای ایتالیا به میدان می‌آمد، رویکرد ژاپنی‌ها برای کسب اطلاعات بازی‌های او به خطوط اینترنتی چند برابر می‌شد و پیراهن‌هایی با نام و نشان او که توسط باشگاه‌های اروپایی روانه بازار می‌شد، به قیمت طلا توسط ژاپنی‌ها خرید و فروش می‌شد.

سه سال بعد از بازگشت این چپ‌پای بسیار تکنیکی که ضربات آزادش استثنایی بود، به کشورش و عضویت و بازی‌های مجدد او در یوکوهاما مارینوز، شینجی کاگاوا یک ژاپنی دیگر جای او را به نحو احسن به لحاظ ایجاد امواج خبری بین‌المللی ابتدا در بوروسیا دورتموند و سپس منچستریونایتد گرفته و به وسیله تازه کسب درآمد و تجارت در این باشگاه‌ها تبدیل شده است.

ژاپنی‌ها کایسوکه هوندای چپ‌پا را که شوت‌هایش صاعقه‌آساست نیز در سال‌های اخیر داشته‌اند و زسکا مسکوی روسیه او را چنان به لحاظ مالی راضی کرده که وی هنوز به سمت مرکز و غرب اروپا نرفته و عضو باشگاه‌های بزرگ‌تر و نامدارتر اروپا نشده است، به این ترتیب راهی که توسط شرق آسیایی‌ها و بویژه کره‌ای‌ها و بخصوص چابوم کئون شروع و هموار شد و ایرانی‌ها با موج دایی، باقری و عزیزی در نیمه دوم دهه 90 در آن قدم نهادند.

اینک در فاصله کمی تا شروع سال 2013 برای کره‌ای‌ها و ژاپنی‌ها همانقدر باز و حتی بازتر از گذشته شده، اما برای ما قضیه فرق کرده و تنها دارایی‌های قابل ذکر ما در اروپا اشکان دژاگه در فولام انگلیس و رضا قوچان‌نژاد در سنت ترویدن بلژیک هستند که دومی تازه فقط در یک تیم دسته دومی توپ می‌زند.

درست در نقطه مقابل «پارک چویونگ» مهاجم سریع و تیزهوش اهل کره جنوبی که بعد از جلب نظر در موناکو اکنون یک و نیم سال است که در آرسنال عضویت دارد.

آرسنال حالا نیک می‌داند که با داشتن این بازیکن حتی با وجود بازی‌های زیادی که به وی نمی‌رسد، بازارهای شرق آسیا را در اختیار دارد.

تاریخ: 1391/8/23
اشتراک گذاری:          
لینک کوتاه:

نظرات
نام:
ایمیل:
وب سایت:
متن:
کد امنیتی:کد امنیتی
تکرار کد امنیتی: